Dermapen

DermaPen: Αναζωογονήστε το δέρμα σας με την επανάσταση στο microneedling 

Το DermaPen είναι ένα εργαλείο αισθητικής ιατρικής που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του δέρματος με τη μέθοδο microneedling, δηλαδή της δημιουργίας μικροτραυματισμών στο δέρμα, προκειμένου να προωθηθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται από το DermaPen, ενθαρρύνουν το δέρμα να επουλωθεί και να ανανεωθεί, βελτιώνοντας την υφή και την εμφάνισή του. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων, των ουλών, των ατελειών του δέρματος και της υπερπαραγωγής μελανίνης. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης της επιδερμίδας.

Ανεξάρτητα από τον τύπο και το χρώμα του δέρματος, ο μικροβελονισμός είναι η καλύτερη θεραπεία για να αποκτήσετε ξανά ένα φρέσκο και σφριγηλό δέρμα, απαλλαγμένο από τα σημάδια του χρόνου και όχι μόνο.

 

Dermapen

Dermapen Info

Διάρκεια συνεδρίας Laser   Διάρκεια θεραπείας - 1 ώρα

Κόστος συνεδρίας Laser   Κόστος θεραπείας - Από 160 €

Διάρκεια αποτελέσματος Laser Αποτρίχωσης   Διάρκεια αποτελέσματος - 1 έως 3 μήνες

Επίπεδο πόνου αποτρίχωσης Laser   Επίπεδο πόνου - Ελάχιστο

Χρόνος αποθεραπείας αποτρίχωσης Laser   Χρόνος αποθεραπείας - 1 ημέρα

Tι είναι το DermaPen

Είναι ένα μηχάνημα που μοιάζει σα μια μεγάλη πένα που στην άκρη της έχει 12 λεπτές βελόνες.

Tο DermaPen διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25-2.5mm, ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται.

Οι βελόνες στo DermaPen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, τον πόνο αλλά και τον χρόνο αποκατάστασης.

Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα, μικρές οπές στο μέγεθος καρφίτσας.  Διαπερνούν την επιδερμίδα και φτάνουν ως το χόριο. Οι βελόνες εισχωρούν στην επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν.

Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται τις οπές ως μικροτραυματισμούς ενεργοποιώντας την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και της ελαστίνης για να τους αντιμετωπίσει. Ως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται η σύσφιξη του δέρματος, η ανόρθωση του προσώπου και η διόρθωση των μικροατελειών.

Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

Πώς λειτουργεί το DermaPen;

Οι βελόνες στo DermaPen διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, τον πόνο, αλλά και τον χρόνο αποκατάστασης. Οι βελόνες αυτές προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα, ενώ διαπερνούν την επιδερμίδα χωρίς να την καταστρέφουν, φτάνοντας ως το χόριο. Ο οργανισμός αντιλαμβάνεται τις μικρές οπές στο μέγεθος καρφίτσας ως μικροτραυματισμούς, ενεργοποιώντας την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και της ελαστίνης για να τους αντιμετωπίσει. Ως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται η σύσφιξη του δέρματος, η ανόρθωση του προσώπου και η διόρθωση των μικροατελειών. Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων, οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

Ποια είναι η διαφορά με το DermaPen4;

Το DermaPen4 αποτελεί την κορυφαία ιατροτεχνολογική εξέλιξη, καθώς η νέα τεχνολογία κεφαλής σαρώνει την επιφάνεια του δέρματος έως και 105% πιο γρήγορα από τις πιο παλαιές συσκευές. Με το Dermapen4 γίνεται κάθετη διάτρηση του δέρματος, ενώ μεταφέρονται έως και 80% βαθύτερα στο δέρμα τα δραστικά συστατικά της θεραπείας, με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, την σαφή βελτίωση της υφής του δέρματος και την αποκατάσταση της υγρασίας του.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται το Dermapen;

Το Dermapen μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Ρυτίδες
  • Χαλαρό δέρμα
  • Ουλές ή σημάδια ακμής
  • Λιπαρό δέρμα
  • Υπερμελαγχρώσεις
  • Ραγάδες
  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Ανάπλαση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το DermaPen χρησιμοποιείται με θεαματικά αποτελέσματα ως θεραπεία  για σημάδια στο δέρμα, όπως ουλές από ακμή, πανάδες, έντονες φακίδες, ενοχλητικές ατέλειες, οι οποίες είτε θα εξαφανιστούν είτε θα μειωθούν αισθητά.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το DermaPen;

Η θεραπεία με DermaPen μπορεί να εκτελεστεί σε διάφορες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου, του λαιμού, των χεριών και του σώματος, και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κάθε ενδιαφερόμενου. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι μια εξαιρετική επιλογή για σημεία του σώματος που θεωρούνται δύσκολα, όπως η περιοχή γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα, τα χείλη και η μύτη. Εφαρμόζεται επίσης σε περιπτώσεις τριχόπτωσης στο τριχωτό της κεφαλής.


Συχνές ερωτήσεις για το DermaPen :


Είναι επώδυνη η θεραπεία με DermaPen;

Οι θεραπείες με DermaPen συνήθως είναι ανώδυνες και δεν απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα ανάρρωσης. Μπορεί να εφαρμοστεί ειδική αναισθητική κρέμα 20 λεπτά πριν, όμως η θεραπεία με το σύγχρονο DermaPen είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς την χρήση αυτής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθούνται οι οδηγίες του ειδικού και να λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις για την ασφάλεια και την υγεία του δέρματος.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως απαιτούνται 3-8 συνεδρίες που γίνονται σε διάστημα από 2 έως 8 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αλλά καλύτερη εκτίμηση και εμφάνιση των αποτελεσμάτων γίνεται μετά την 3η συνεδρία.

Πως θα είναι το δέρμα μου μετά την θεραπεία;

Αμέσως μετά την θεραπεία, το δέρμα του προσώπου θα είναι κόκκινο, αλλά με την βοήθεια μιας ειδικής μάσκας relaxant, με ανακουφιστικές και αναπλαστικές ιδιότητες που εφαρμόζουμε αμέσως μετά την θεραπεία, υποχωρεί αρκετά. Τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο πρόσωπο. Μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα των δύο πρώτων ημερών, το δέρμα θα είναι σφριγηλό, χωρίς δυσχρωμίες και πολύ λαμπερό. Τις επόμενες μέρες οι λεπτές ρυτίδες θα φαίνονται πιο απαλές, ενώ σταδιακά οι ουλές ακμής με το πέρας των συνεδριών θα υποχωρήσουν αρκετά. Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη, όπως και σε όλες τις θεραπείες της ανάπλασης του δέρματος.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η διαδικασία του DermaPen είναι εξατομικευμένη και πραγματοποιείται μετά από ιατρική αξιολόγηση του κάθε δέρματος και των αναγκών του. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων με το DermaPen μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές παραμέτρους, τις ανάγκες του δέρματος και τον τύπο της θεραπείας που εκτελείται. Συνήθως, ωστόσο, οι αποτελεσματικές αλλαγές είναι ορατές μετά από μία ή δύο θεραπείες, με περαιτέρω βελτιώσεις που εμφανίζονται, καθώς η θεραπεία συνεχίζεται.

Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να δουν βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος τους σχεδόν αμέσως μετά τη θεραπεία, καθώς η διέγερση του κολλαγόνου και της ελαστίνης μπορεί να δώσει άμεσο αποτέλεσμα. Ωστόσο, η πλήρης αναγέννηση του δέρματος και οι μακροχρόνιες βελτιώσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο, συνήθως από μερικούς μήνες έως ένα έτος, καθώς η φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Επίσης, η διάρκεια των αποτελεσμάτων μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες, όπως οι γενετικές διαφορές, ο τρόπος ζωής, οι συνήθειες φροντίδας του δέρματος και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Για μεγαλύτερη διάρκεια των αποτελεσμάτων, συνήθως συνιστάται η τακτική συντήρηση με επαναλαμβανόμενες θεραπείες σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τις συστάσεις του ειδικού.

Δείτε το video

 

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed