Αναδείξτε την εμφάνισή σας με ένα λαμπερό και υγιές δέρμα

Αναδείξτε την εμφάνισή σας με ένα λαμπερό και υγιές δέρμα

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου, αποτελεί μια από τις καλύτερες πρακτικές για την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, στοχεύει στην απομάκρυνση του σμήγματος, των νεκρών κυττάρων αλλά και την διάνοιξη των φραγμένων πόρων και κύστεων. Μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και απευθύνεται σε κάθε ηλικία και σε κάθε τύπο δέρματος.

Ποια είναι τα στάδια της θεραπείας;

• Ατμός: Μέσω μίας ειδικής συσκευής παράγεται ατμός προς το πρόσωπο για περίπου 20 λεπτά. Η θερμότητα του ατμού προκαλεί τη διαστολή των πόρων της επιδερμίδας και έτσι, από τους υδρατμούς, αποβάλλονται οι τοξίνες και γίνεται καλύτερη η κυκλοφορία του αίματος.

• Μηχανική διάνοιξη και απομάκρυνση διάφορων βλαβών: Σε αυτό το στάδιο, απομακρύνονται προσεκτικά από την επιδερμίδα τα άσπρα και τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες), οι κύστες, το σμήγμα, η σκόνη και οι ρύποι.

• Αντισηψία: Γίνεται με χρήση υψίσυχνων ρευμάτων, που αποτρέπουν την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων και προφυλάσσουν από πιθανές μολύνσεις

• Εφαρμογή μάσκας και ενυδατικής κρέμας ανάλογα με τον τύπο δέρματος (ξηρός, μεικτός, λιπαρός) και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε επιδερμίδας.

• Εφαρμογή αντιηλιακής κρέμας για προστασία της επιδερμίδας από την ακτινοβολία του ηλίου.

Πόσο διαρκεί ο καθαρισμός και κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Η θεραπεία διαρκεί από 90 έως 120 λεπτά και ο ασθενής μετά τη διαδικασία μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητα του. Ο καθαρισμός προσώπου ιδανικά θα πρέπει να γίνεται δύο φορές το χρόνο σε κανονικές επιδερμίδες, τουλάχιστον τρείς φορές το χρόνο σε λιπαρές επιδερμίδες και τουλάχιστον μια φορά στις ξηρές επιδερμίδες.

Δερμοαπόξεση με διαμάντι και μικροκρυστάλλους

Η δερμοαπόξεση (microdermabrasion) είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την ανανέωση του τόνου και της υφής του δέρματος. Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών, κηλίδων, ουλών ακμής και άλλων προβλημάτων και καταστάσεων που σχετίζονται με το δέρμα

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Μια ειδικά σχεδιασμένη διαμαντένια κεφαλή «γλιστράει» πάνω στο δέρμα και τρίβει απαλά το παχύ εξωτερικό στρώμα του δέρματος κάνοντας απολέπιση. Με τον τρόπο αυτό αποβάλλονται από την επιδερμίδα νεκρά κύτταρα και ουσίες που προκαλούν σμήγμα. Παράλληλα, μέσω της κεφαλής εγχύονται θεραπευτικά διαλύματα (όπως σαλυκιλικό οξύ, υαλουρονικό οξύ κλπ) κάτω από την επιδερμίδα, τα οποία δρουν και μετά το τέλος της θεραπείας και προσφέρουν ενυδάτωση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Στην δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, εκσφενδονίζονται από την κεφαλή μικροσκοπικοί μικροκρύσταλλοι αργιλίου που απολεπίζουν την επιδερμίδα χωρίς όμως να την τραυματίζουν.

Έχει επιπτώσεις η θεραπεία; Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται;

Το Microdermabrasion θεωρείται μια ασφαλής διαδικασία για τους περισσότερους τύπους δέρματος. Δεν έχει παρενέργειες και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Η επιδερμίδα φαίνεται άμεσα πιο φωτεινή και λαμπερή. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Οι θεραπείες μπορούν να επαναληφθούν ανάλογα με το πρόβλημα και τις ανάγκες κάθε δέρματος. Συνήθως 4 συνεδρίες είναι αρκετές για να αποκτήσουμε υγιές και καθαρό δέρμα.

Οξέα Φρούτων (AHA)

Τα οξέα φρούτων (AHAs) είναι μια ομάδα φυτικών και ζωικών οξέων που χρησιμοποιούνται για την περιποίηση του δέρματος. Περιέχονται μέσα σε προϊόντα όπως serums, toners  και κρέμες, καθώς και σε θεραπείες με χημικά πίλινγκ. Μερικά από αυτά  είναι το κιτρικό οξύ (από εσπεριδοειδή),το γλυκολικό οξύ (από ζαχαροκάλαμο) και το γαλακτικό οξύ (από λακτόζη ή άλλους υδατάνθρακες).

Τι προσφέρει μια θεραπεία με οξέα φρούτων;

Τα Οξέα Φρούτων χρησιμοποιούνται κυρίως για απολέπιση, καθώς απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνουν την θαμπή όψη του δέρματος. Επίσης, προωθούν το κολλαγόνο και τη ροή του αίματος, μειώνουν την εμφάνιση των ουλών ακμής και των κηλίδων, βελτιώνουν την εμφάνιση των επιφανειακών γραμμών και των ρυτίδων, αποτρέπουν την εμφάνιση ακμής και φωτίζουν την επιδερμίδα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή εκτός του καλοκαιριού. Μετά το τέλος της θεραπείας, μπορεί να εμφανιστεί ελαφρύς ερεθισμός και αίσθημα καψίματος τα οποία όμως υποχωρούν μετά από λίγη ώρα. Πρόκειται για μια ασφαλή θεραπεία χωρίς σοβαρές παρενέργειες.


Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.