Αντιμετώπιση τριχόπτωσης με Μεσοθεραπείες και PRP

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης με Μεσοθεραπείες και PRP

Ποιοι παράγοντες προκαλούν τριχόπτωση;

Για να εντοπίσει την αιτία της τριχόπτωσης σας, ένας δερματολόγος ξεκινά συλλέγοντας πληροφορίες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο καιρό είχατε τριχόπτωση και αν εμφανίστηκε γρήγορα. Κοιτάξτε προσεκτικά το τριχωτό της κεφαλής, τα νύχια σας, οποιαδήποτε άλλη περιοχή με απώλεια μαλλιών. Η λήψη ιστορικού δίνει σημαντικές πληροφορίες στον θεράποντα γιατρό.

Το απαλό τράβηγμα των μαλλιών σας «λέει» στον δερματολόγο σας πολλά για το πώς μεγαλώνουν τα μαλλιά σας και εάν είναι επιρρεπή στο σπάσιμο. Εάν ο δερματολόγος σας υποψιάζεται ότι η αιτία της τριχόπτωσης είναι ασθένεια, ανεπάρκεια βιταμινών, ανισορροπία ορμονών ή μόλυνση, μπορεί να χρειαστεί μια εξέταση αίματος ή ακόμη και βιοψία του τριχωτού της κεφαλής. Η διάγνωση θα τεθεί με βάση την κλινική εικόνα, το ιστορικό του ασθενούς και τυχόν εργαστηριακές εξετάσεις και αποτελέσματα βιοψίας.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η τριχόπτωση είναι αναστρέψιμη και συχνά δεν  συνιστάται θεραπεία.  Για παράδειγμα, όταν μια γυναίκα έχει γεννήσει πριν από μερικούς μήνες, μπορεί να έχει εμφανή τριχόπτωση, χωρίς να εγείρει λόγους ανησυχίας. Επίσης, μετά από ανάρρωση από σοβαρή ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση.

Πότε συνιστούν οι δερματολόγοι θεραπεία για την τριχόπτωση;

Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας ξαναβγαίνουν από μόνα τους, ο δερματολόγος σας μπορεί να σας συστήσει θεραπεία για να τα βοηθήσει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Πολλές φορές η θεραπεία είναι απαραίτητη για την πρόληψη περαιτέρω τριχόπτωσης. Ο θεράπων γιατρός θα σας συστήσει, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο, τοπικά σκευάσματα και σαμπουάν για χρήση στο σπίτι.

Διαδικασίες που βοηθούν στην αναγέννηση των μαλλιών

Ενώ οι θεραπείες στο σπίτι προσφέρουν ευκολία, μια διαδικασία που εκτελείται από πιστοποιημένο δερματολόγο τείνει να είναι πιο αποτελεσματική. Για αυτό τον λόγο, ο δερματολόγος σας μπορεί να συμπεριλάβει μία από τις παρακάτω στο πρόγραμμα θεραπείας σας.

Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Μελέτες δείχνουν ότι αυτή μπορεί να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία της τριχόπτωσης. Το PRP περιλαμβάνει τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος, την τοποθέτηση του αίματός σας σε ένα μηχάνημα που το χωρίζει σε μέρη και στη συνέχεια την έγχυση ενός μέρους του αίματός σας (το πλάσμα) στην περιοχή με την απώλεια μαλλιών. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10 λεπτά και συνήθως δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Θα χρειαστεί να επιστρέψετε για επαναλαμβανόμενες συνεδρίες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν μία φορά το μήνα για 3 μήνες και στη συνέχεια μία φορά κάθε 3 έως 6 μήνες. Μέσα στους πρώτους μήνες της θεραπείας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι χάνετε λιγότερες ή ελάχιστες ποσότητες μαλλιών.

Μεσοθεραπείες

Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να αναπτυχθούν ξανά, ο δερματολόγος σας εγχέει φάρμακο στις αραιωμένες περιοχές. Αυτές οι ενέσεις χορηγούνται συνήθως κάθε 4 έως 8 εβδομάδες ανάλογα με τις ανάγκες, επομένως θα χρειαστεί να επιστρέψετε στο δερματολογικό ιατρείο για θεραπεία. Ο γιατρός θα σας προτείνει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας με βάση τον τύπο της τριχόπτωσης ή την πάθηση και τις ανάγκες του ασθενούς.

Με μια ακριβή διάγνωση, πολλοί άνθρωποι που έχουν τριχόπτωση μπορούν να δουν σημαντικά αποτελέσματα. Εάν χρειάζεστε θεραπεία, όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο πιο πιθανό είναι να δείτε εκ νέου ανάπτυξη.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι:

• Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε τύπος τριχόπτωσης, αλλά ένας δερματολόγος είναι σε θέση να σας συμβουλέψει κατάλληλα και πιθανώς να αποτρέψει την περαιτέρω τριχόπτωση.
• Μπορεί να χρειαστούν μήνες μέχρι να δείτε αποτελέσματα από την θεραπεία.
• Δεν είναι όλες οι θεραπείες κατάλληλες για όλους τους ασθενείς και συνήθως προτείνεται συνδυασμός διαφορετικών θεραπειών για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα.
• Η φροντίδα του τριχωτού παίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία της τριχόπτωσης.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed