Filler Χειλιών

Filler Χειλιών: Τι πρέπει να προσέξουμε πριν και μετά την εφαρμογή

Τα Filler Χειλιών είναι μια εντυπωσιακά αποτελεσματική μέθοδος για να “γεμίσουν” τα χείλη με τρόπο που δεν επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή σας ρουτίνα, αλλά ούτε και χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη (χρονικά) αποθεραπεία, αρκεί να γίνει από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, επειδή η περιοχή των χειλιών απαιτεί λεπτεπίλεπτους χειρισμούς και βαθιά γνώση της ανατομίας της περιοχής, λόγω της εξαιρετικά πολύπλοκης σύστασής της.

Τα Filler Χειλιών είναι μια εντυπωσιακά αποτελεσματική μέθοδος για να “γεμίσουν” τα χείλη με τρόπο που δεν επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή σας ρουτίνα, αλλά ούτε και χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη (χρονικά) αποθεραπεία, αρκεί να γίνει από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, επειδή η περιοχή των χειλιών απαιτεί λεπτεπίλεπτους χειρισμούς και βαθιά γνώση της ανατομίας της περιοχής, λόγω της εξαιρετικά πολύπλοκης σύστασής της.

Αν και η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς και ο τύπος ενέσεων που θα επιλεχθούν διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, με βάση το επιθυμητό αποτέλεσμα και την ανατομία των χειλιών του εκάστοτε ασθενή, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό θα ήταν να ληφθούν υπόψιν, τόσο πριν όσο και μετά την λήψη των lip fillers, ειδικά εφόσον πρόκειται για μια επεμβατική διαδικασία.

Τα βασικά για τα Filler Χειλιών

Από τα πολλά διαφορετικά Filler Χειλιών, τα πιο συνηθισμένα είναι αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, τα οποία επιλέγονται επειδή δίνουν στον χειρουργό ή άλλο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό να τα διαλύσει αν υπάρξει λόγος (π.χ. το επιλέξει ο ασθενής ή υπάρχει κάποια επιπλοκή). Σε ότι αφορά στην διαδικασία της λήψης filler χειλιών, αυτή διαρκεί περίπου 20 λεπτά (μέχρι και μισή ώρα) και είναι  σχετικά ανώδυνη (συνήθως αρκετά ανεκτή από τους ασθενείς που την περιγράφουν σαν μια μικρή ενόχληση).

Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται χρήση μια κρέμας ή ενός άλλου παράγοντα που μουδιάζει την περιοχή πριν την ένεση, αφού αυτή έχει πρώτα καθαριστεί και απολυμανθεί σχολαστικά. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ειδικός αξιολογεί το αποτέλεσμα και ανάλογα επιλέγει αν θα χρειαστεί (ή όχι) επιπλέον filler το εκάστοτε σημείο της ένεσης.

Τί να προσέξετε ΠΡΙΝ το Filler Χειλιών

Ο ειδικός θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με το πώς να προετοιμαστείτε για την διαδικασία. Κάποιοι βασικοί κανόνες, παρόλα αυτά, είναι οι ακόλουθοι:

• Σταματήστε τη χρήση ασπιρίνης ή οποιουδήποτε άλλου φαρμάκου που αραιώνει το αίμα, καθώς και τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, όπως η βιταμίνη D και το ιχθυέλαιο, για μια εβδομάδα πριν το ραντεβού σας.

• Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ για τουλάχιστον 3-4 ημέρες πριν το ραντεβού σας. Το αλκοόλ στον οργανισμό, σε αυτές τις περιπτώσεις, προκαλεί μεγαλύτερο μελάνιασμα και αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας.

• Αν έχετε βγάλει έρπη στην περιοχή των χειλιών, θα πρέπει να γίνει η σωστή θεραπεία για την αντιμετώπισή του και μετά να κανονίσετε το ραντεβού σας, επειδή τα filler χειλιών μπορεί να “ερεθίσουν” έναν ήδη υπάρχοντα έρπη ή να “ξυπνήσουν” έναν έρπη που “κοιμάται”.

• Η υγιεινή διατροφή και η σωστή ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντικά για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παραμείνει ήρεμος στην περίπτωση που έχετε κάποιο (έστω και μικρό) φόβο για τις βελόνες.

Τί να προσέξετε ΜΕΤΑ το Filler Χειλιών

Η μετέπειτα φροντίδα της περιοχής των χειλιών είναι ένα σημαντικό κομμάτι για την επίτευξη ενός πραγματικά θεαματικού αποτελέσματος. Μετά το filler χειλιών, λοιπόν, θα πρέπει να αποφεύγονται τα παρακάτω:

• Τραυματισμός στα χείλη αμέσως μετά την θεραπεία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και το “δάγκωμα” των χειλιών, επειδή η περιοχή των χειλιών θα είναι ευαίσθητη αυτό το διάστημα.

• Η κατανάλωση πολύ κρύων ή ζεστών τροφών αμέσως μετά τη διαδικασία. Καλό θα ήταν ότι τρώτε ή πίνετε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για την αποφυγή καψίματος ή κρυοπαγήματος των χειλιών. Παράλληλα, αυτό λειτουργεί και σαν προστατευτικός μηχανισμός, αφού η αίσθηση στα χείλη αλλάζει μετά τη διαδικασία και για λίγο χρονικό διάστημα.

• Η κατανάλωση αλκοόλ για τις πρώτες 48 ώρες μετά την θεραπεία, για το ίδιο λόγο που το αποφύγατε πριν την εφαρμογή του filler (για να μην επιδεινωθούν οι μώλωπες και να μην παρατηρηθεί αιμορραγία).

• Να πίνετε ένα ποτό με το καλαμάκι, για να αποφευχθεί η παραμόρφωση του filler που μπορεί να γίνει με την κίνηση και την πίεση που απαιτείται για να πιείτε κάτι με το καλαμάκι.

• Η έντονη δραστηριότητα ή η άσκηση για τουλάχιστον 48 ώρες μετά την διαδικασία για να διατηρηθεί τόσο η αρτηριακή πίεση, όσο και ο καρδιακός παλμός σας, σε φυσιολογικά επίπεδα. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να παρατηρηθούν περισσότεροι ή πιο έντονοι μώλωπες ή πρήξιμο στα χείλη.

• Η χρήση οποιοιδήποτε προϊόντος στα χείλη, όπως lip balm ή κραγιόν, για τουλάχιστον 24 ώρες μετά τη εφαρμογή του filler, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μια πιθανής μόλυνσης. Επίσης, η πίεση την εφαρμογής του κραγιόν ή του lip balm μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στα χείλη.

Γενικά, η χρήση πάγου ενδεικνύεται σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς θα βοηθήσει σημαντικά στην μείωση του πρηξίματος και των μωλώπων. Με σωστή φροντίδα και με επιλογή του σωστού ειδικού η εφαρμογή των Filler Χειλιών μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έξι μήνες, ανάλογα με την περίπτωση, χαρίζοντάς σας αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση!

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed