Πανάδες μετα το καλοκαίρι; Όχι πια!
Πανάδες

Πανάδες μετα το καλοκαίρι; Όχι πια!

Ο ήλιος, που τόσο αγαπάμε και απολαύσαμε στις καλοκαιρινές διακοπές μας χάρισε ένα υπέροχο μαύρισμα, χαλάρωση και ευεξία. Μας «χάρισε» όμως και αυτές τις αντιαισθητικές δυσχρωμικές κηλίδες στο δέρμα μας, τις γνωστές πανάδες, που συχνά εμφανίζονται σε σημεία του προσώπου όπως το μέτωπο, τα μάγουλα ή μεταξύ μύτης και άνω χείλους  και στο ντεκολτέ, αλλά μπορεί  να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Αφορούν κυρίως (αλλά όχι μόνο) τις γυναίκες, ηλικίας 20-40 ετών και οφείλονται στην κατά τόπους υπερμελάχρωση του δέρματος, λόγω της αυξημένης παραγωγής μελανίνης, ως αποτέλεσμα μιας διαταραχής των μελανοκυττάρων. Η αιτία που συμβαίνει αυτό δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί, όμως, είναι γνωστό ότι διάφοροι παράγοντες, όπως η γονιδιακή προδιάθεση, η λήψη ορισμένων  φαρμάκων, τα αντισυλληπτικά, η εγκυμοσύνη αλλά και η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, παίζουν ρόλο.

Πως μπορείτε να προστατευτείτε απο τις πανάδες; 

Η καλύτερη στρατηγική για την πρόληψή τους είναι η καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας με αντηλιακή προστασία και δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 και η αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερπαραγωγή μελανίνης. 

Όμως όταν έχουν εμφανιστεί η αντηλιακή προστασία δεν αρκεί. 


Η αντιμετώπιση έγκειται στην πρόληψη με χρήση αντιηλιακού χειμώνα- καλοκαίρι στο πρόσωπο,τα χέρια και το ντεκολτέ ενώ η θεραπεία μπορεί να είναι κάποιο απο τα παρακάτω βήματα είτε κάποιος συνδυασμός αυτών για ουσιαστικά αποτελέσματα:

Fractional CO2 Laser
Χημικά Peelings
Δερμοαπόξεση
• Αποχρωματιστικές κρέμες

Επισκεφτείτε τους δερματολόγους  των City Med σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να αξιολογήσουν  την έκταση του προβλήματος  και να επιλέξουν την κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Η θεραπεία των πανάδων δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Συχνά χρειάζεται πολύμηνη, συνδυαστική εφαρμογή θεραπευτικών επιλογών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.