Πανάδες μετά το καλοκαίρι. Πως να τις αντιμετωπίσεις
Αντιμετώπιση Πανάδων

Πανάδες μετά το καλοκαίρι. Πως να τις αντιμετωπίσεις

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα οι γυναίκες μετά την περίοδο του καλοκαιριού είναι η εμφάνιση πανάδων. Η μεγάλη έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με κάποια κληρονομική προδιάθεση έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα επίπεδα μελανίνης που κατά τόπους είναι ανομοιόμορφα. Κάτι τέτοιο δημιουργεί δυσχρωμίες στο δέρμα και εμφάνιση πανάδων.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές, το σημαντικότερο στάδιο στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε δερματικού προβλήματος είναι η πρόληψη. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να πλένουμε το πρόσωπο μας με προϊόντα απολέπισης ακόμη και καθημερινά ανάλογα πάντα και με τον τύπο του δέρματος.

Εννοείται πως είναι απαραίτητο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (τουλάχιστον 30) ώστε να μην επιδεινώνονται οι ήδη υπάρχουσες δυσχρωμίες. Εάν προστατέψουμε αποτελεσματικά το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε θα αντιμετωπίσουμε πολύ λιγότερα προβλήματα εμφάνισης πανάδων στη συνέχεια.

Πέρα όμως από την κλασική πρόληψη και την χρήση συγκεκριμένων προϊόντων που βοηθούν στην αντιμετώπιση των πανάδων και στην εξάλειψη αυτόν τον δυσχρωμιών, μία αποτελεσματική θεραπεία είναι και το λέιζερ.

Για την αντιμετώπιση των πανάδων μέσω λέιζερ θα χρειαστούν συνήθως μία ή δύο συνεδρίες. Όταν η δυσχρωμία είναι πιο έντονη τότε ενδέχεται να χρειαστούν μεσοθεραπείες λεύκανσης σε συνδυασμό με peeling. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από την έκταση των πανάδων καθώς και τον χρόνο που προϋπάρχουν. Σε περίπτωση που οι μεσοθεραπείες δεν εξαλείψουν το πρόβλημα τότε η θεραπεία των πανάδων μπορεί να συνεχιστεί με χημικά peeling λεύκανσής.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως το λέιζερ και το peeling δεν είναι ιδανικές μέθοδοι αντιμετώπισης το καλοκαίρι. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι προτιμότερες οι μεσοθεραπείες λεύκανσής οι οποίες μειώνουν σημαντικά την εμφάνιση των δυσχρωμιών.

 


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.