Αποτρίχωση Laser και καλοκαίρι

Αποτρίχωση Laser και καλοκαίρι

Oλα όσα θέλεις να μάθεις για την αποτρίχωση με laser το καλοκαίρι

Επί χρόνια η αποτρίχωση με laser ήταν απαγορευτική το καλοκαίρι. Η επιστήμη με νέα «όπλα» στη φαρέτρα της απέδειξε ότι η αποτρίχωση είναι απολύτως ασφαλής και τους 12 μήνες του έτους. Αλλωστε το καλοκαίρι είναι η εποχή, που όλοι ενδιαφέρονται για ένα αποτριχωμένο και βελούδινο δέρμα. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για αποτρίχωση είναι με Laser Alexandrite και μπορείτε να συνεχίζετε άφοβα τις συνεδρίες αποτρίχωσης που ξεκινήσατε το χειμώνα. Οι  προϋποθέσεις είναι ελάχιστες.

Oλα όσα θέλεις να μάθεις για την αποτρίχωση με laser το καλοκαίρι

Επί χρόνια η αποτρίχωση με laser ήταν απαγορευτική το καλοκαίρι. Η επιστήμη με νέα «όπλα» στη φαρέτρα της απέδειξε ότι η αποτρίχωση είναι απολύτως ασφαλής και τους 12 μήνες του έτους. Αλλωστε το καλοκαίρι είναι η εποχή, που όλοι ενδιαφέρονται για ένα αποτριχωμένο και βελούδινο δέρμα. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για αποτρίχωση είναι με Laser Alexandrite και μπορείτε να συνεχίζετε άφοβα τις συνεδρίες αποτρίχωσης που ξεκινήσατε το χειμώνα. Οι  προϋποθέσεις είναι ελάχιστες.

• Αρχίζουμε ή συνεχίζουμε άφοβα την αποτρίχωση με laser, αρκεί να μην έχουμε ξεκινήσει ηλιοθεραπεία ή solarium.

• Εφόσον συνεχίζουμε τις συνεδρίες μας, είναι σημαντικό να προστατεύουμε το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία, αποφεύγοντας την ηλιοθεραπεία αλλά και χρησιμοποιώντας συστηματικά αντηλιακή προστασία.

• Για μία εβδομάδα έπειτα από κάθε συνεδρία, πρέπει να είμαστε προσεχτικές, αποφεύγοντας την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

• Δεν χρησιμοποιούμε self tanning καλλυντικά προϊόντα, τουλάχιστον για 3-4 μέρες μετά τη συνεδρία.

• Αν διακόψουμε τις συνεδρίες και φύγουμε για διακοπές, μπορούμε να τις συνεχίσουμε δύο εβδομάδες αφότου σταματήσουμε τη συστηματική ηλιοθεραπεία.

Γιατί απαγορευόταν μέχρι τώρα;

Η Laser αποτρίχωση έπρεπε να αποφεύγεται κατά  την διάρκεια του καλοκαιριού και αυτό γιατί λόγω της υπερδιέγερσης των μελανοκυττάρων του δέρματος μεγάλο μέρος της ενέργειας απορροφάται από το δέρμα και όχι από τους θύλακες των τριχών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χτυπηθούν αποτελεσματικά.

Τι άλλαξε και επιτρέπεται;

Οι μεγάλες διάρκειες παλμού,παράμετροι που υπάρχουν στα laser νέας τεχνολογίας, μας επιτρέπουν ασφαλή αποτρίχωση ακόμα και σε ηλιοκαμένες επιδερμίδες.

Κάνουν  όλα τα μηχανήματα Laser για μαυρισμένες επιδερμίδες;

Μόνο τα νέας τεχνολογίας , όπου μπορούμε να ρυθμίσουμε την διάρκεια του παλμού. Μεγαλύτερη διάρκεια ,μεγαλύτερη προστασία του μαυρισμένου ή μελαγχρινού δέρματος.

Μπορεί να πάθω έγκαυμα  ή δυσχρωμίες ή  να βγάλω πανάδες;

Εφόσον γίνει από έμπειρο γιατρό, ο οποίος και θα ρυθμίσει όλες τις παραμέτρους της θεραπείας, όχι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. 

Η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος  είναι η ίδια με τα άλλα συμβατικά μηχανήματα Laser;

Τα αποτελέσματα είναι τα ίδια είτε οι συνεδρίες γίνονται χειμώνα είτε καλοκαίρι.

Μετά την αποτρίχωση;

Για ένα εικοσιτετράωρο θα πρέπει να εφαρμόζεται μια κορτιζονούχος αλοιφή, ενώ για τις 2-3 επόμενες ημέρες μια ενυδατική κρέμα που περιέχει aloe vera είναι καλό να εφαρμοζεται στις πάσχουσες περιοχές. Επίσης χρειάζεται τις πρώτες ημέρες να προστατεύουμε τις περιοχές που έγινε η εφαρμογή με αντιηλιακά προιόντα.

Μπορώ να κάνω ηλιοθεραπεία;

Καλό θα ήταν να παρεμβάλλεται μια  εβδομάδα από την συνεδρία με το laser έως την συστηματική  έκθεση στον  ήλιο.

Τι μηχανήματα laser χρησιμοποιούμε στα City Med

Τα μηχανήματα Laser που χρησιμοποιούμε στα κέντρα μας είναι ALEXANDRITE, Nd:YAG, QS Nd:YAG για  πραγματικά ανώδυνη αποτρίχωση και πιο αποτελεσματική.

 

LASER ALEXANDRITE

Θετικά

Αντιμετωπίζει ριζικά και αποτελεσματικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Απαιτεί τον ελάχιστο αριθμό συνεδριών και επιτυγχάνει μείωση της τριχοφυΐας έως και 50% από την τρίτη κιόλας συνεδρία.

Είναι κατάλληλο για όλες τις περιοχές, τόσο του σώματος όσο και του προσώπου, ενώ συνιστάται ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Έχει πιστοποιηθεί ως ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς και δεν δημιουργεί θυλακίτιδα.

Είναι ανώδυνο. Για την καταπολέμηση της ήπιας δυσφορίας που μπορεί να προκληθεί λόγω της θερμότητας και της αίσθησης καψίματος, συγχρόνως με τη δέσμη φωτός λειτουργεί ένα σύστημα ροής ψυχρού αέρα.

Αν εφαρμοστεί σε νεαρή ηλικία, καθώς καταστρέφει μόνιμα τον θύλακα της τρίχας, αποτρέπει τη μελλοντική εμφάνιση των ανεπιθύμητων λευκών τριχών, ειδικά στην περιοχή του μπικίνι, όπου είναι πιο σύνηθες το πρόβλημα.

Δεν είναι χρονοβόρα. Με μέγιστη ταχύτητα εφαρμογής (5 παλμούς/δευτερόλεπτο), κάθε συνεδρία διαρκεί από λίγα λεπτά έως το πολύ μία ώρα, ανάλογα με την έκταση της περιοχής που εφαρμόζεται.

Αρνητικά

Δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα στην πολύ ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα ή στο απαλό χνούδι, καθώς οι δέσμες του Laser Alexandrite στοχεύουν στη μελανίνη, η οποία βρίσκεται συγκεντρωμένη μέσα στο θύλακα της τρίχας (επιλεκτική φωτοθερμόλυση). Επομένως, όσο πιο σκουρόχρωμη η τρίχα τόσο πιο θεαματικά τα αποτελέσματα.

Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στις λευκές τρίχες.

Δεν ενδείκνυνται για φυσικές σκουρόχρωμες επιδερμίδες (όπως αυτή που έχουν οι μιγάδες) καθώς και για μαυρισμένες επιδερμίδεςείτε λόγω ηλιοθεραπείας είτε λόγω τεχνητών μεθόδων μαυρίσματος, όπως το solarium ή οι ειδικές κρέμες.

Το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική εποχή για την έναρξη της θεραπείας. Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί, η επιδερμίδα μπορεί να εκτεθεί στον ήλιο μετά 5 μέρες, με την προϋπόθεση πάλι ότι δεν θα είναι ήδη μαυρισμένη.

Αποτρίχωση σε μαυρισμένο δέρμα με laser Nd:YAG

Με το Laser Nd:YAG εξασφαλίζεται το μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης με θεαματικό αποτέλεσμα  ακόμα και αν ο θύλακας της τρίχας είναι βαθύτερα, στα όρια του δέρματος.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το Nd:YAG μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε την ισχύ που χρειάζεται για την καταστροφή του θυλάκου της τρίχας, χωρίς να έχουμε περιορισμό από τον φωτότυπο του δέρματος, ή το μαύρισμα.

Η δέσμη φωτός του laser  απορροφάται επιλεκτικά μόνο από την μελανίνη της τρίχας  επιτυγχάνοντας τη σταδιακή θερμική καταστροφή στο στέλεχος και στο θύλακο της τρίχας χωρίς να επηρεάζεται η επιδερμίδα και οι γύρω ιστοί. Ετσι ο θύλακος καταστρέφεται και η σκούρα τελική τρίχα απομακρύνεται οριστικά.

Πόσες θεραπείες απαιτούνται;

Όλοι οι θύλακοι της τρίχας διανύουν στάδια ανάπτυξης. Το  laser επιδρά μόνο σε θύλακες που βρίσκονται στο αναγεννητικό στάδιο. Έτσι, για να επιτευχθεί η πλήρης και μόνιμη αποτρίχωση, πρέπει όλες οι τρίχες να βρεθούν στο στάδιο αυτό. Για αυτόν το λόγο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται περίπου κάθε 30 με 40 μέρες, έτσι ώστε να έχουν περάσει όλοι οι θύλακες από το αναγεννητικό στάδιο.


Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

logo citymed