Αντιμετώπιση Ακμής με Laser NdYAG

Η θεραπεία της ακμής απαιτεί ειδική φροντίδα όλο το χρόνο.  Η ακμή αποτελεί την πιο συχνή νόσο των τριχοσμηγματογόνων αδένων και προσβάλλει κυρίως το πρόσωπο, το θώρακα και τη ράχη. Εμφανίζεται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες όλων των ηλικιών και χωρίς να σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα, έχει σημαντικές ψυχοκοινωνικές συνέπειες στους πάσχοντες.

H Αισθητική Δερματολογία έχει εξελιχθεί κατά πολύ και διαθέτει στην φαρέτρα της  μεγάλη ποικιλία αισθητικών μη επεμβατικών θεραπείων όπου βασίζονται στην χρήση ιατρικών μηχανημάτων Laser όπως το Nd:YAG, με θεαματικά αποτελέσματα. Η θεραπεία ανάπλασης βασίζεται στην ικανότητα του Laser να διεισδύει βαθιά στο χόριο και να ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Tο laser εκπέμπει μια ακτίνα υψηλής έντασης φωτός, συγκεκριμένου μήκος κύματος που διαπερνά την επιδερμίδα και μεταφέρει συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας που κατευθύνεται στους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, το λέιζερ δρά και επιφανειακά καθώς κλείνει τους διεσταλμένους πόρους, αποχρωματίζει τις κηλίδες, τις πανάδες και επαναφέρει έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο σε όλο το πρόσωπο.

Το Nd yag laser καταπολεμά την ακμή και στις δύο μορφές, τη λοιμώδη ακμή και την ουλωτική ακμή. Στη λοιμώδη ακμή απλά χρησιμοποιείται πιο χαμηλή ισχύς και χρειάζεται από 4-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15-30 ημέρες. Ενώ στην ουλώδη ακμή χρησιμοποιείται πιο υψηλή ισχύς και χρειάζεται 4-10 συνεδρίες ανάλογα με το βάθος των ουλών. Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 15 λέπτα και είναι εντελώς ανώδυνη καθώς γίνεται από ιατρό. Ο ασθενής νιώθει θερμότητα γύρω από την περιοχή που σαρώνεται από το μηχάνημα και ταυτόχρονη σύσφιξη. Δεν υπάρχουν παρενέργειες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητα του. Ιδανικά απαιτούνται 3-6 συνεδρίες σε μεσοδιάστημα ενός μήνα. Τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά καθώς το laser δρα εκ των έσω.

Σε ποιες περιπτώσεις το laser είναι ιδανικό για το ακνεϊκό δέρμα;

Το laser είναι μια επιλογή θεραπείας που εκτελείται με στόχο την πρόληψη της ελαφριάς έως μέτριας ακμής.

- Η θεραπεία με laser τείνει να λειτουργεί καλύτερα και έχει λιγότερες παρενέργειες σε ανοιχτούς τόνους δέρματος καθώς λειτουργεί με τη συγκέντρωση φωτός, το οποίο διεισδύει στο δέρμα.

- Η θεραπεία με laser μπορεί επίσης να βοηθήσει τις λιπαρές επιδερμίδες καθώς μειώνει τα επίπεδα σμήγματος (λιπαρότητας). Τα χαμηλότερα επίπεδα λιπαρότητας σχετίζονται με λιγότερη ακμή.

- Τα laser μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δεδομένου ότι η ακμή είναι στη ρίζα της μια φλεγμονώδης ασθένεια, η μείωση της φλεγμονής μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ακμής επίσης.

- Η θεραπεία με laser είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των ουλών που προέρχονται από ακμή .Βοηθά στην εξομάλυνση και την ανάπλαση της επιδερμίδας δίνοντας θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τις πιθανές ουλές από ακμή;

- Για να αποφευχθούν οι ουλές της ακμής είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην πιέζετε τα σπυράκια προσπαθώντας να αφαιρέσετε το πύον. Πιέζοντας τα σπυράκια, η φλεγμονή που υπάρχει στο εσωτερικό της επιδερμίδας αυξάνεται και το κολλαγόνο χάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σας δεν μπορεί να επουλωθεί όπως θα έπρεπε. Μπορεί επίσης να προκληθεί μόλυνση.

- Κάποτε υπήρχε η θεωρία ότι η έκθεση στον ήλιο βοηθάει αρκετά στην ακμή. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική άμεση έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει την ακμή. Γι' αυτό η χρήση αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη κατά την έκθεση στον ήλιο.

Αντιμετώπιση Ακμής - Σχετικά Άρθρα

Ανάπλαση προσώπου με Fractional CO2

20 ερωτήσεις και απαντήσεις για την Ακμή


Δείτε το Video


 

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed