Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ενηλίκων

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ενηλίκων

Συχνά είναι μια ήπια δερματίτιδα που επηρεάζει τις σμηγματορροϊκές ζώνες, με εποχιακή εμφάνιση (βελτίωση τους καλοκαιρινούς μήνες) και περιόδους εξάρσεων και υφέσεων.

Παρά τη συχνότητα της νόσου, δεν είναι ακόμη σαφή τα αίτια της εμφάνισής της.
Πιστεύεται ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση και ότι οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως άγχος, ορμονολογικές διαταραχές, υπερπαραγωγή σμήγματος και στην παράλληλη δραστηριότητα ενός μύκητα που εντοπίζεται φυσιολογικά στην επιδερμίδα.

Eντοπίζεται συνήθως στο προσώπο, πάνω από τα φρύδια, στις πλευρές της μύτης και στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ορισμένες φορές εμφανίζεται και στο μέσο του στέρνου και σπανιότερα σε άλλες περιοχές του δέρματος με πτυχώσεις.

Χαρακτηρίζεται από λιπαρές φολίδες ή λέπια, ερυθρότητα στο δέρμα και στο τριχωτό της κεφαλής και έντονο κνησμό.

Ανάλογα το στάδιο και την οξύτητα των συμπτωμάτων, ο θεράπων ιατρός μπορεί να σας συμβουλεύσει κατάλληλα και να σας συστήσει τις κατάλληλες κερατολυτικές κρέμες ή σαμπουάν, αντιμυκητιασικούς παράγοντες ή και τοπικές κρέμες με αντιφλεγμονώδη δράση.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.