Τα εντυπωσιακά οφέλη του υαλουρονικού οξέος!
Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

Τα εντυπωσιακά οφέλη του υαλουρονικού οξέος!

Το υαλουρονικό οξύ, επίσης γνωστό ως υαλουρονάνη, είναι μια διαυγής ουσία που παράγεται φυσικά από το σώμα σας. Πρόκειται για το κύριο συστατικό που δίνει τη δομή του δέρματος και η κύρια λειτουργία του είναι να λιπαίνει τους ιστούς και να τους διατηρεί καλά ενυδατωμένους

Το υαλουρονικό οξύ έχει ποικίλες χρήσεις. Πολλοί άνθρωποι το παίρνουν ως συμπλήρωμα, αλλά χρησιμοποιείται επίσης σε τοπικούς ορούς και σε ενέσιμες μεσοθεραπείες.

Τι είναι η Υαλουρονική Μεσοθεραπεία; Πώς λειτουργεί;

Η μεσοθεραπεία του υαλουρονικού είναι μια αποτελεσματική μη χειρουργική θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της υφής του δέρματος, των λεπτών ρυτίδων και των ουλών (π.χ. ουλές ακμής) στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Ονομάζεται μεσοθεραπεία καθώς το υαλουρονικό διανέμεται στο μεσόδερμα, δηλαδή στο δεύτερο στρώμα του δέρματος. Το υαλουρονικό έχει την ιδιότητα να απορροφά μόρια νερού και να λειτουργεί σαν σφουγγάρι στα μόρια του νερού. Αυτή η ιδιότητα του υαλουρονικού μετά από τη θεραπεία, βελτιώνει την όψη του προσώπου και το κάνει πιο φρέσκο ​​και νεανικό.

Ποια είναι τα οφέλη του Υαλουρονικού Οξέος;

• Προωθεί ένα υγιέστερο και πιο απαλό δέρμα
Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται πιο ελαστικό. Περίπου το 50% του υαλουρονικού οξέος στο σώμα σας βρίσκεται το δέρμα σας και το διατηρεί ενυδατωμένο. Ωστόσο, η φυσική διαδικασία γήρανσης και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο, τον καπνό και τη ατμοσφαιρική ρύπανση μπορούν να μειώσουν τις ποσότητές του στο δέρμα. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος διατηρούν το δέρμα σταθερό και νεανικό, αυξάνουν σημαντικά την υγρασία του δέρματος και μειώνουν το ξηρό δέρμα σε ενήλικες. Το ενυδατωμένο δέρμα αποτρέπει επίσης την εμφάνιση των ρυτίδων και αυτό μπορεί να το κάνει να φαίνεται πιο λείο.

• Μπορεί να επιταχύνει την επούλωση πληγών
Το υαλουρονικό οξύ παίζει επίσης βασικό ρόλο στην επούλωση πληγών. Το υαλουρονικό οξύ βοηθά τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα ρυθμίζοντας τα επίπεδα φλεγμονής και δίνει σήμα στο σώμα να χτίσει περισσότερα αιμοφόρα αγγεία στην κατεστραμμένη περιοχή. Η εφαρμογή του σε πληγές του δέρματος έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το μέγεθος των πληγών και μειώνει τον πόνο γρηγορότερα από ορισμένα φάρμακα ή καθόλου θεραπεία.
Το υαλουρονικό οξύ έχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες, οπότε μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης όταν εφαρμόζεται απευθείας σε ανοιχτές πληγές.

• Ανακουφίζει τον πόνο στις αρθρώσεις διατηρώντας την λιπαρότητα των οστών
Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται επίσης στις αρθρώσεις, όπου διατηρεί τον χώρο μεταξύ των οστών σας καλά λιπασμένο. Όταν οι αρθρώσεις λιπαίνονται, τα οστά είναι λιγότερο πιθανό να τρίβονται μεταξύ τους και να προκαλούν πόνο. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι πολύ χρήσιμες για άτομα που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, έναν τύπο εκφυλιστικής ασθένειας των αρθρώσεων που προκαλείται από φθορά στις αρθρώσεις με την πάροδο του χρόνου.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Μεσοθεραπεία του Υαλουρονικού;

Η μεσοθεραπεία του υαλουρονικού μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος που απαιτεί βελτίωση της υφής του δέρματος, λεπτές ρυτίδες ή ουλές του δέρματος. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές που χρησιμοποιείται υαλουρονική μεσοθεραπεία είναι:

• Στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού (V του λαιμού) - ως θεραπεία για τη λάμψη του δέρματος και τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων γύρω από τις περιοχές των ματιών και του στόματος
• Σε ουλές ακμής
• Σε ουλές μετά από εγκαύματα και τροχαία ατυχήματα
• Σε λεπτές ρυτίδες στα χέρια
• Στις αρθρώσεις

Η υαλουρονική μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών.

Ποια αποτελέσματα αναμένονται μετά τη Μεσοθεραπεία με Υαλουρονικό;

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό είναι μια αποτελεσματική, μη χειρουργική θεραπεία που βελτιώνει σημαντικά την υφή του δέρματος, τις λεπτές ρυτίδες στην περιοχή του προσώπου και τις ουλές της ακμής. Προκειμένου η θεραπεία να είναι αποτελεσματική και να έχει μόνιμα αποτελέσματα, τουλάχιστον τρεις διαδοχικές θεραπείες πρέπει να εκτελούνται ακόμη και αν η αποτελεσματικότητα είναι κλινικά εμφανής από την πρώτη συνεδρία. Οι ασθενείς μετά την πρώτη συνεδρία έχουν πιο νεανική εμφάνιση, το πρόσωπο ανανεώνεται καθώς οι λεπτές ρυτίδες μειώνονται και οι ουλές γίνονται πιο λείες. Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται συνήθως κάθε 3-4 εβδομάδες, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση, την ποιότητα του δέρματος, την ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία και την έκταση της πάθησης. Φυσικά η μεσοθεραπεία του υαλουρονικού οξέος δεν αντικαθιστά το botox ή το face lift. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας  συνιστάται στους ασθενείς να αυξήσουν την κατανάλωση νερού, να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή και να απέχουν από το κάπνισμα.

Πώς γίνεται η μεσοθεραπεία του Υαλουρονικού Οξέος;

Η διαδικασία της μεσοθεραπείας υαλουρονικού οξέος περιλαμβάνει τη χορήγηση υαλουρονικού στο μεσόδερμα, δηλαδή το δέρμα, το λίπος και τον συνδετικό ιστό. Η περιοχή που θα θεραπευτεί, πρώτα καθαρίζεται με αντισηπτικό και εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα. Μετά την μούδιασμα της περιοχής,  χρησιμοποιείται μια λεπτή βελόνα για τη χορήγηση του υαλουρονικού. Η διαδικασία διαρκεί μόνο για λίγα λεπτά (5-10). Αμέσως μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη Μεσοθεραπεία του Υαλουρονικού Οξέος;

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η υαλουρονική μεσοθεραπεία είναι μια ασφαλής θεραπεία και είναι σπάνιο για έναν ασθενή να αναπτύξει αλλεργία. Η πιο πιθανή παρενέργεια που συχνά εμφανίζεται όταν χρησιμοποιούνται ενέσιμες θεραπείες είναι η εμφάνιση  μώλωπων οι οποίοι συνήθως μπορούν εύκολα να καλυφθούν με μακιγιάζ.

 


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.