Ακμή τέλος! Μάθετε πώς να την αντιμετωπίσετε με το πρωτοποριακό Laser Nd:YAG

Ακμή τέλος! Μάθετε πώς να την αντιμετωπίσετε με το πρωτοποριακό Laser Nd:YAG

Η θεραπεία της ακμής με τη χρήση του laser Nd:YAG είναι μια επιλογή που έχει εξελιχθεί την τελευταία δεκαετία και έχει δείξει θετικά αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις.

Το πρωτοποριακό laser Nd:YAG χρησιμοποιείται στα Δερματολογικά Κέντρα City Med του Ομίλου Affidea από έμπειρους επαγγελματίες υγείας. Πρόκειται για ένα μη επεμβατικό laser, το οποίο δεν προκαλεί ξεφλούδισμα, γίνεται χειμώνα- καλοκαίρι, και είναι πολύ ευεργετικό ιδιαίτερα μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθότι ρυθμίζει το pH της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα σκοτώνει το προπιονικό βακτηρίδιο, το οποίο είναι υπαίτιο της ακμής.

Το Nd:YAG μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή ή και τις ατέλειες που προκύπτουν, ενώ παράλληλα «στεγνώνει» σε μεγάλο ποσοστό τους σμηγματογόνους αδένες. Αυτό συμβαίνει γιατί η ακτίνα του laser διαπερνά το χόριο, περνώντας στη βαθύτερη στοιβάδα της επιδερμίδας. Εκεί ερεθίζει τους ινοβλάστες και κατά συνέπεια ενισχύει την παραγωγή νέου κολλαγόνου, αναπλάθει την επιδερμίδα και μας δίνει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Συνοψίζοντας, οι βασικοί τρόποι με τους οποίους το Nd:YAG laser μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής περιλαμβάνουν:

1. Μείωση της φλεγμονής: Το Nd:YAG laser μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από την ακμή, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση της διαδικασίας θεραπείας και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο εμφάνισης νέων ακμικών βλαβών.

2. Εξάλειψη του βακτηριδίου της ακμής: Οι συνεδρίες με laser μπορούν να καταστρέψουν το βακτηρίδιο Propionibacterium acnes που σχετίζεται με την ακμή.

3. Μείωση της παραγωγής σμήγματος: Ο έλεγχος της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος συνεπικουρεί στον περιορισμό της ακμής, και οι θεραπείες με Nd:YAG επηρεάζουν τους αδένες σμήγματος.

4. Ελαχιστοποίηση νέων ακμικών ουλών: Οι θεραπείες με laser Nd:YAG βοηθούν στην εξομάλυνση του δέρματος, καταπολεμώντας την εμφάνιση των ακμικών ουλών και των σημαδιών ακμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία της θεραπείας με Nd:YAG laser για την ακμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τη σοβαρότητα της ακμής. Ως εκ τούτου, αναλόγως των αναγκών, μπορεί να απαιτεί πολλαπλές συνεδρίες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συστήνεται να συζητήσετε με έναν δερματολόγο πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας για την ακμή.

Γιατί να επιλέξετε laser Nd:YAG

Η επιλογή να υποβληθείτε σε θεραπεία με Nd:YAG laser για την ακμή έχει πολλaπλά πλεονεκτήματα, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

1. Αποτελέσματα: Η θεραπεία με laser Nd:YAG έχει δείξει ότι μπορεί να παρέχει αποτελέσματα στη μείωση της ακμής, των ακμικών ουλών και των σημαδιών ακμής, καθιστώντας το δέρμα πιο λείο και λαμπερό.

2. Ελάχιστος χρόνος ανάκαμψης: Η θεραπεία συνήθως δεν απαιτεί μεγάλο χρόνο ανάκαμψης, και οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες γρήγορα.

3. Ελάχιστες παρενέργειες: Οι παρενέργειες είναι συνήθως μηδαμινές και παροδικές. Ερυθρότητα ή πρήξιμο μπορεί να εμφανιστούν, αλλά αυτά τα συμπτώματα συνήθως εξαφανίζονται σύντομα μετά τη θεραπεία.

4. Συμπληρωματική δράση σε φαρμακευτική αγωγή κατά της ακμής: Η θεραπεία με laser Nd:YAG αποτελεί μία πολύ καλή μέθοδο συμπλήρωσης τοπικής ή συστηματικής αγωγής κατά της ακμής.

5. Προσαρμοσμένη θεραπεία: Η θεραπεία μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του δέρματός σας, καθώς και το επίπεδο της ακμής που αντιμετωπίζετε.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τα City Med σε Instagram και Facebook για να παραμένετε πάντα ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της Δερματολογίας.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed